Keemun

Sveikas lankytojau, jūs galite prisijungti arba susikurti paskyrą.

  • Keemun

Keemun

  • Kaina: €2.03 / 25g
  • Ar turime: Sandėlyje
  • Prekės kodas: keemun

Keemun – kiniška juodoji arbata, pasižyminti vyno ir vaisių skoniais, kuriai suteiktas vienos žinomiausių Kinijos arbatų (angl. China Famous Tea) vardas.


Keemun gaminama Anhui (Anhwei) provincijos Huangshan miesto Qimen apskrityje. Keemun istorija palyginus trumpa. Pirmą kartą 1875 metais ją pagamino nesėkmingas tarnautojas, nukeliavęs į Fujian provinciją mokytis juodosios arbatos gamybos paslapčių. Prieš tai Anhui provincijoje buvo gaminama tik žalioji arbata. Rezultatas pranoko jo lūkesčius, puikioji Keemun arbata greitai išpopuliarėjo Anglijoje ir tapo ryškiausia English Breakfast arbatos mišinio sudedamąja dalimi.
Keemun pasižymi vaisiniu aromatu su pušų kvapo natomis, džiovintų slyvų ir gėlių užuominomis (bet jos aromatas nėra toks gėlinis kaip Dardžilingo arbatos), kuris sukuria labai savitą ir subalansuotą skonį. Taip pat juntamas švelnus orchidėjų aromatas ir vadinamasis kiniškos arbatos saldumas. Priklausomai nuo to, kaip yra apdorojama, ši arbata gali turėti kartesnį ir intensyvesnį dūmo skonį.
 
Kinijoje Keemun paprastai geriama be pieno ar cukraus.

Rekomenduojamas šios arbatos paruošimo būdas:
 
Vieną arbatžolių šaukštelį (~ 5 g) užpilkite 150 ml vandens. Ideali vandens temperatūra šios rūšies arbatai yra 90–95°C. Užpylus arbatžoles karštu vandeniu pirmą ir antrą kartą lapai turėtų būti plikomi maždaug vieną minutę. Taip pat prieš plikant arbatą rekomenduojama praskalauti stiklinę ar arbatinuką karštu vandeniu, kad šie indai sušiltų. Arbatinuką ar stiklinę patariama palikti neuždengtą.

 

Turimi variantai

Kiekis *
Kiekis: - +

Rašyti atsiliepimą

Jūsų vardas: Jūsų atsiliepimas: Pastaba: HTML nesiverčia! Įvertinimas: Blogas Geras Į žemiau esantį laukelį įveskite patikros kodą:
Gera Arbata © 2012
Mus talpina: nonameHosts.com