Bi Luo Chun Hong Cha Green

Sveikas lankytojau, jūs galite prisijungti arba susikurti paskyrą.

  • Bi Luo Chun Hong Cha Green

Bi Luo Chun Hong Cha Green

  • Kaina: €2.09 / 25g
  • Ar turime: Sandėlyje nėra
  • Prekės kodas: bihong-1

Bi Luo Chun Hong Cha Green yra garsi žalioji arbata, auginama Tai Hu kalnuose Kinijos Jiangsu provincijoje, taip pat žinoma kaip Pi Lo Chun. Ši arbata pasižymi subtilia išvaizda, vaisiniu skoniu, gėlių aromatu ir ryškiai baltais plaukeliais.
Išvertus pažodžiui, „Bi Luo Chun“ reiškia „Žalioji pavasario sraigė“. Taip ji pavadinta todėl, kad ši arbata suvyniojama į įtemptą spiralę, panašią į sraigės kiautą, ir yra renkama ankstyvą pavasarį.
 
Jos originalus pavadinimas yra Sia Sha Ren Xiang („Baisus kvapas“). Pasak legendos, arbatos rinkėjai pritrūko vietos krepšyje, tad arbatos lapelius ji įsidėjo tarp krūtų. Sušilusi arbata ėmė skleisti stiprų aromatą, kuris nustebino merginą.
 
Remiantis Čing dinastijos kronika „Ye Shi Da Guan“, 38-aisiais savo valdymo metais imperatorius Kangxi lankėsi Tai Hu. Tuo metu dėl stipraus aromato vietos žmonės šiai arbatai buvo suteikę pavadinimą, kuris išvertus reiškė „Baisus kvapas“. Kangxi nusprendė suteikti jai elegantiškesnį pavadinimą – „Žalioji pavasario sraigė“.
 
Kinų arbatos ekspertai labai vertina šią arbatą. Zhen Jun (1857-1918 m.), arbatos enciklopedijos „Cha Shuo“ autorius, jai suteikė pirmąją vietą tarp kiniškų žaliųjų arbatų. Longjing arbata pelnė antrą vietą, Liu An Gua Pian – trečiąją. Ji tokia subtili ir švelni, kad viename kilograme Dong Ting Bi Luo Chun yra net 14–15 tūkst. arbatos ūglių.
 
Šiandien Bi Luo Chun auginama Dong Ting, Jiangsu provincijoje. Bi Luo Chun iš Shan Dong (Rytų kalnų) yra laikoma geriausia. Bi Luo Chun arbata taip pat auginama Zhejiang ir Sichuan provincijose. Jos lapai yra didesni ir ne tokie vienodi (gali būti ir geltonų lapų). Jų skonis labiau riešutinis nei vaisinis ir švelnus.
 
Rekomenduojamas šios arbatos paruošimo būdas:
 
Vieną arbatžolių šaukštelį (~5 g) užpilkite 150 ml vandens. Ideali vandens temperatūra šios rūšies arbatai yra 70–80°C. Užpylus arbatžoles karštu vandeniu pirmą ir antrą kartą lapai turėtų būti plikomi maždaug vieną minutę. Taip pat prieš plikant arbatą rekomenduojama praskalauti stiklinę ar arbatinuką karštu vandeniu, kad šie indai sušiltų. Arbatinuką ar stiklinę patariama palikti neuždengtą.


 

Turimi variantai

Kiekis *
Kiekis: - +

Rašyti atsiliepimą

Jūsų vardas: Jūsų atsiliepimas: Pastaba: HTML nesiverčia! Įvertinimas: Blogas Geras Į žemiau esantį laukelį įveskite patikros kodą:
Gera Arbata © 2012
Mus talpina: nonameHosts.com