Ulong arbata – kokybiška arbata iš Kinijos. Shui Xian, Tie Guan Yin.

Sveikas lankytojau, jūs galite prisijungti arba susikurti paskyrą.

Ulong

Ulong arbata – tai pusiau fermentuota arbata, išsauganti žalios arbatos aromatą bei turinti ryškų, raudonajai arbatai būdingą skonį. Ulong yra europietiška kiniško žodžio „Wu Lung“, reiškiančio „juodasis drakonas“, tarimo versija. Tai – tarpinis variantas tarp nefermentuotos žaliosios arbatos ir pilnai fermentuotos juodosios arbatos. Ulong auga aukštai kalnuose, todėl kinai šią arbatą vadina „dangaus ir žemės sūnumi“. Ypatingas šios arbatos skonis ir aromatas išlieka nepakitęs net ir daug kartų ją plikant. Ulong arbatų įvairovė tiesiog stebėtina. Ulong arbatos auginamos žemiausiai esančiose Kinijos provincijose, tokiose kaip Fu Jian, Guandong, ir Taivanyje.

 

Ulong arbatose yra daugiau nei 400 cheminių elementų, naudingų žmogaus organizmui. Pagrindiniai iš jų – polifeno junginiai, kofeinas, vitaminai C, D, E, K, B1, B3, B6, B12, o taip pat kalcis, fosforas, geležis, jodas, magnis, selenas, cinkas, manganas ir t. t. Manganas padeda įsisavinti vitaminą C. Vitaminas C didina atsparumą ligoms, sustiprina kraujagyslių sieneles ir apsaugo nuo trombozės. Polifeno junginiai skaido riebalų ląsteles ir pašalina jas iš žmogaus organizmo. Ulong arbata efektyviausiai iš visų arbatų padeda kovoti su viršsvoriu. Reguliariai geriant arbatą mažėja viršsvoris, gražėja figūra ir gerėja savijauta. Arbata taip pat malšina troškulį, stiprina dantis, suteikia energijos visam organizmui bei pakelia nuotaiką.

Rodyti:
Rikiuoti:
Gera Arbata © 2012
Mus talpina: nonameHosts.com