Royal grade Pu Erh arbata (birus, 2009 metų)

Sveikas lankytojau, jūs galite prisijungti arba susikurti paskyrą.

Royal grade Pu Erh arbata (birus, 2009 metų)

  • Kaina: €15.93 / 25g
  • Ar turime: Reikia užsakyti
  • Prekės kodas: Pu-Erh-Royal
Pu-erh arbata – subrandinta arbata, kilusi iš Kinijos Junano provincijos. Ji taip pat gaminama kitose Kinijos srityse, Tailande, Vietname, Laose, Mianmare. Ši arbata išsiskiria savo gamybos technologija – iš pradžių ji ruošiama kaip žalioji, o vėliau fermentuojama pasitelkiant natūralų arba dirbtinį (pagreitintą) būdą. Jei daugumą arbatų rekomenduojama suvartoti per pirmuosius metus po pagaminimo, laikui bėgant Pu-erh įgyja vis geresnę kokybę.
 
Anksčiau Pu-erh arbatos lapai fermentuodavosi natūraliai, nes nebuvo greito transporto, todėl arbatžolės pradėdavo fermentuotis dar jas gabenant. Atsiradus mechaniniam transportui, arbatžolės atgabenamos greitai, todėl Pu-erh paruošimui naudojama dirbtinė fermentacija – lapai sukraunami į krūvą, mirkomi karštame vandenyje, kad greičiau įvyktų fermentacija. Todėl dabar Pu-erh arbata skirstoma į žaliąją (Sheng) ir subrandintą (Shou). Egzistuoja daug skirtingų subrandintos Pu-erh rūšių, mat, keičiant fermentavimo sąlygas, gaunama vis kitokia arbata. Po fermentacijos arbata laikoma 2-3 metus, kol iš jos pasišalina kartumas. Kinijoje Pu-erh tradiciškai presuojama į įvairių formų figūras. Gėrimui paruošti 5 g arbatos paprastai užpilami 150 ml vandens.
 
Nuo seno ši arbata naudojama kinų liaudies medicinoje virškinimui ir blužnies darbui gerinti. Nustatyta, kad Pu-erh mažina cholesterolio kiekį kraujyje, turi antimikrobinių ir antimutageninių savybių. Ji taip pat pasižymi liekninančiu ir organizmą valančiu poveikiu.
 
Rekomenduojamas šios arbatos paruošimo būdas:
 
Vieną arbatžolių šaukštelį (~5 g) užpilkite 150 ml vandens. Ideali vandens temperatūra šios rūšies arbatai yra 90–95°C. Užpylus arbatžoles karštu vandeniu pirmą ir antrą kartą lapai turėtų būti plikomi maždaug vieną minutę. Taip pat prieš plikant arbatą rekomenduojama praskalauti stiklinę ar arbatinuką karštu vandeniu, kad šie indai sušiltų. Arbatinuką ar stiklinę patariama palikti uždengtą.
 

 

Turimi variantai

Kiekis *
Kiekis: - +

Rašyti atsiliepimą

Jūsų vardas: Jūsų atsiliepimas: Pastaba: HTML nesiverčia! Įvertinimas: Blogas Geras Į žemiau esantį laukelį įveskite patikros kodą:
Gera Arbata © 2012
Mus talpina: nonameHosts.com