Juodoji arbata – kokybiška arbata iš Kinijos. Pu-erh, keemun, yunnan gold.

Sveikas lankytojau, jūs galite prisijungti arba susikurti paskyrą.

Juoda

Juodoji arbata yra arbatos rūšis, kurią gaminant oksidacijos procesas trunka ilgiau nei gaminant kitų rūšių – žaliąją, baltąją ir Ulong – arbatą. Visos šios rūšys gaminamos iš kininio arbatmedžio krūmo lapų. Juodoji arbata yra stipresnė, joje yra daugiau kofeino nei kitų rūšių arbatoje. Tradiciškai taikomi du juodosios arbatos gamybos principai – iš smulkių ir iš stambių lapų.

Išvertus iš kinų kalbos, juodoji arbata reiškia „raudonoji arbata“, taip ji pavadinta pagal jau paruoštos arbatos spalvą. Terminas „juodoji arbata“ apibūdina arbatos lapelius. Grynoje juodojoje arbatoje yra nedidelis kiekis kalorijų, riebalų, natrio ir baltymų. Kai kurių rūšių juodojoje arbatoje yra mažiau nei 1 gramas angliavandenių. Visose kininio arbatmedžio arbatose yra daug antioksidanto fenolio

Rodyti:
Rikiuoti:
Gera Arbata © 2012
Mus talpina: nonameHosts.com